Po założeniu Krosno 515N do liftbacka z tylną wycieraczką, klapa bagażnika próbuje odlecieć. Niby takie same jak orygnały, ale jednak za mocne. Zostawiłem jeden stary teleskop i jeden nowy i jest prawie idealnie (minimalnie za słabo).
Wypadający halogen w Octavia FL
Zwiń
X
-
Wypadający halogen w Octavia FL
Cześć
W mojej Octavii mam zamontowane halogeny, niestety zaczep w prawym halogenie odpadł i halogen co jakis czas wypada. Dziś wypadł w trakcie jazdy i inny kierowcy powiedzial mi ze szuram halogenem po drodze. Macie pomysł jak zaczepić halogen aby nie wypadał, z czego zrobić zaczep? Bo kupić nowy prawy tylko po zaczep to bez sensu a może w Skodzie sprzedają zaczepy albo coś podobnego?
Z góry dziękuję za pomoc.
Magdalena
-
-
Droga Magdo,
Polecam opcje Adam Słodowy - po pierwsze szklane kule się wyprzedały, a po drugie ciężko cokolwiek doradzić, nie widząc jak to pękło.
Na szybko udaj się do gości co spawają plastik - zdemontują jeden i drugi, porównają jak wygląda to w tym sprawnym i coś dolutują/dospawają naprędce.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
a jak nie to zamówienie nówki sztuki u kolegi wyżejkliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Co do zaczepu to i u mnie sam sie ulamal i jestem pewien ze nic nie udezrzylo w halogen. Dokupilem inny ale mam problem poniewaz ksztalt zaczepu zostal zmieniony i nie chce sie zatrzasnac. Ta sama firma, moj halogen z 2012 roku, ten co kupilem ciezko powiedziec. Na zdjeciu widac zaczep ulamany i ten inny. Ktos orientuje sie czy sie nada czy trzeba cos rzezbic w zderzaku zeby zaskoczylo?
Komentarz
-
-
W moim przypadku od nowości oba halogeny po włożeniu i dociśnięciu nie zatrzaskują się do końca same, muszę zatrzask manualnie przez zdjętą kratkę doprowadzić do pozycji pełnego zatrzaśnięcia. Mam wtedy pewność, że halogen sam nie wypadnie a zatrzask nie pozostaje cały czas nagięty.Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Wyjalem kratke obok zeby sie dostac "od tylu" i sprawa wyglada tak, ze nie ma mozliwosci aby ten zatrzask wskoczyl w swoje miejsce poniewaz jest to wszystko zle spasowane. Stary zaczep musial sie ulamac pod wplywem drgan i wibracji bo byl wcisniety na sile. Zeby ten zaczep pasowal musialem podciac ok 3 mm plastiku w zderzaku i to weszlo na lekki wcisk. Swoja droga dobrze ze sie skonczylo tylko wymiana halogena, po jego wypadnieciu wisi na kablach od dwoch zarowek i troche haczy o kolo przy wiekszej predkosci, jak ped powietrza jest duzy. Lepiej wole nie myslec gdyby kolo zlapalo za halogen...
A na marginesie ponad 300 zl w ASO za ten halogen to jest lekkie przegiecie.
Komentarz
-
Komentarz