Wypadający halogen w Octavia FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek 1984
    Classic
    • 2010
    • 6

Po założeniu Krosno 515N do liftbacka z tylną wycieraczką, klapa bagażnika próbuje odlecieć. Niby takie same jak orygnały, ale jednak za mocne. Zostawiłem jeden stary teleskop i jeden nowy i jest prawie idealnie (minimalnie za słabo).
  • zielonooka_m
    Classic
    • 2009
    • 23

Cześć

W mojej Octavii mam zamontowane halogeny, niestety zaczep w prawym halogenie odpadł i halogen co jakis czas wypada. Dziś wypadł w trakcie jazdy i inny kierowcy powiedzial mi ze szuram halogenem po drodze. Macie pomysł jak zaczepić halogen aby nie wypadał, z czego zrobić zaczep? Bo kupić nowy prawy tylko po zaczep to bez sensu a może w Skodzie sprzedają zaczepy albo coś podobnego?

Z góry dziękuję za pomoc.

Magdalena

Komentarz

• sziaba
      Rider
      • 2009
      • 358

Witaj
      Ten zaczep sam z siebie nie odpadł :wink: , więc jedyne co ci pozostaje to kupno nowego lub używanego , bądź "druciarstwo" typu klejenie ,przykręcania wkętami itp.
      Spalanie śr. 6,2 ON Soft Made by Tune-Up

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66476

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Droga Magdo,

Polecam opcje Adam Słodowy - po pierwsze szklane kule się wyprzedały, a po drugie ciężko cokolwiek doradzić, nie widząc jak to pękło.

Na szybko udaj się do gości co spawają plastik - zdemontują jeden i drugi, porównają jak wygląda to w tym sprawnym i coś dolutują/dospawają naprędce.
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

a jak nie to zamówienie nówki sztuki u kolegi wyżej
          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• borwik_szatan
            Classic
            • 2011
            • 20

Co do zaczepu to i u mnie sam sie ulamal i jestem pewien ze nic nie udezrzylo w halogen. Dokupilem inny ale mam problem poniewaz ksztalt zaczepu zostal zmieniony i nie chce sie zatrzasnac. Ta sama firma, moj halogen z 2012 roku, ten co kupilem ciezko powiedziec. Na zdjeciu widac zaczep ulamany i ten inny. Ktos orientuje sie czy sie nada czy trzeba cos rzezbic w zderzaku zeby zaskoczylo?
            Załączone pliki

Komentarz

• vaz
              Elegance
              • 2010
              • 799
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W moim przypadku od nowości oba halogeny po włożeniu i dociśnięciu nie zatrzaskują się do końca same, muszę zatrzask manualnie przez zdjętą kratkę doprowadzić do pozycji pełnego zatrzaśnięcia. Mam wtedy pewność, że halogen sam nie wypadnie a zatrzask nie pozostaje cały czas nagięty.
              Antyfotoradar Valentine1
              Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• greg44
                L&K
                • 2011
                • 1198
                • Octavia II combi (1Z5)
                • BKD 2.0 TDI 140 KM

No z tym zaczepem w FL-ce polecieli po taniości, w przed FL przeciwmgłowe są przykręcane na dwie śrubeczki. :twisted:

Komentarz

• borwik_szatan
                  Classic
                  • 2011
                  • 20

Wyjalem kratke obok zeby sie dostac "od tylu" i sprawa wyglada tak, ze nie ma mozliwosci aby ten zatrzask wskoczyl w swoje miejsce poniewaz jest to wszystko zle spasowane. Stary zaczep musial sie ulamac pod wplywem drgan i wibracji bo byl wcisniety na sile. Zeby ten zaczep pasowal musialem podciac ok 3 mm plastiku w zderzaku i to weszlo na lekki wcisk. Swoja droga dobrze ze sie skonczylo tylko wymiana halogena, po jego wypadnieciu wisi na kablach od dwoch zarowek i troche haczy o kolo przy wiekszej predkosci, jak ped powietrza jest duzy. Lepiej wole nie myslec gdyby kolo zlapalo za halogen...
                  A na marginesie ponad 300 zl w ASO za ten halogen to jest lekkie przegiecie.

Komentarz

Pracuję...